header
The All New Rx Water

RX water ditemui oleh Dr Noordin Darus, seorang Guru kesejahteraan dan Pakar Terapi Air yang terkenal, selepas beliau disahkan menghidapi kanser darah Lymphoma dan pernah disahkan hanya boleh hidup untuk beberapa bulan lagi. Dalam pertempuran untuk terus hidup, beliau terasa di dorong oleh Allah SWT untuk menggunakan air sebagai salah satu jalan penyelesaian. Air dari sistem penapisan khas ini telah membantu beliau menyembuhkan diri dalam beberapa bulan sahaja. Beliau berasa bertanggungjawab untuk berkongsi penemuan ini dengan setiap insan di dunia.

dan kini.. The All New RxWater menggabungkan dua teknologi terkini sistem air iaitu Bamboo-Qun dan Crystal Ball disamping tanah liat berkalsium. The All New RxWater bukan sekadar penapis yang memberi khasiat kepada air minuman malahan juga membekalkan air ozon yang baik utk membasmi bakteria, bahan kimia dan bau dalam penyediaan makanan harian kita.

 

 

 

 

Sedarkah kita  bahawa air masak yang diminum minum mengandungi radikal bebas yang membahayakan kesihatan di samping kuman, bakteria dan bahan kimia yang sukar dibuang dengan hanya mendidih air?

Kini, dengan The All New RxWater, anda tidak lagi perlu risau. The All New RxWater menggabungkan 2 teknologi terkini sistem air di dalam rumah yang memberikan kelebihan 2 fungsi dalam 1 mesin mudah pasang.

The All New RxWater bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat ozon untuk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia dan bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.

'The All-New Rx-Water'

UNIK - SUCI - BERKESAN

The All New RxWater dengan teknologi Bamboo Qun pertama di dunia!

Penggabungan teknologi 1 sentuhan Rx-Water, Rx Bamboo-Qun & Rx Ozone. Setelah menggegarkan pasaran revolusi sistem penapisan air di Malaysia hampir 8 tahun yang lalu kini Syarikat WorldWellness Network tampil tengan produk terbaru mereka All New RxWater yang merupakan versi upgrade kepada sistem penapisan air sebelumnya dengan nilai tambah terbaru.


The All New Rx-Water mempunyai beberapa kriteria yang sangat unik selain mengekalkan bahan utama & sifat unik RxWater lama yang mengeluarkan Air yang bersifat Suci, mengekal & melestarikan 'Roh' air yang bersifat 'Hidup' & berpenawar serta mengekalkan unsur Tanah Liat khas yang menyucikan & menyamak bekalan air dari kehadiran unsur2 najis berat, (ingat! terdapat beratus-ratus kandang Khinzir di tepi2 sungai di negara kita. Sungai2 ini bersambungan & berakhir di Reservoir kita - boleh sampaikah ke rumah kita?


Keistimewaan sistem penapisan air The All New RxWater

Ia memberikan sifat penawar dan gelombang Medan Tenaga GeMaMit (Gelombang Magnetik Mineral Tanah Liat) yang unik pada RxWater sejak hampir 8 tahun yang lalu. Ia adalah kombinasi Air RxWater yang 'Hidup' dan berpenawar dengan sifat keAlkalian & Teknologi FIR yang ditambah secara semulajadi & juga Teknologi Air Ozon yang menjadikannya juga sebagai Food DetoxifierSterilizer yang hebat dengan hanya 'Satu Sentuhan' sahaja pada butang khas Alat penapis ini. atau

 

 

Nilai tambah baru yang terdapat pada Sistem terbaharu 'The All-New RxWater' ini adalah:

 • Agen Bio-Aktif Bamboo-Qun yang pertama seumpamanya di Dunia dan dipatenkan oleh Worldwellness Network - Ia diadaptasikan dari teknologi zaman Dinasti Ming pada tahun 1428 yang menyimpan air yang diambil dari perigi Diraja dan disimpan di dalam Buluh khas. Zat bio-aktif Buluh adalah 10 kali ganda lebih kuat dari Arang kayu atau Arang Tempurung. Air yang tersimpan ini menjadi begitu bersih & selamat kerana agen bio-aktif Bamboo-Qun ini 'hidup dengan memakan bakteria'. Di samping ianya memberi rasa sedap dan Tenaga FIR semulajadi kepada Air
 • Biominex Beads pula mengion & mengalkali Air dan menghasilkan pH air dari 8 ke 8.5 di samping Activated Carbon yang menyerap bau-bauan, warna & bahan toksik seperti Klorin
 • Teknologi Crystal Ball mewujudkan Pemindahan Tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi ( ia sama seperti batu-batuan kristal mahal yang dijual di kedai2 kristal yang mempunyai nilai Terapeutik)
 • Rx-Ozon: The All New RxWater bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat Ozon untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian. One Touch Technology pada Plat elektronik menggunakan kuasa rendah untuk menghasilkan Ozon pada konsentrasi 0.125-0.255 ppm untuk digabungkan bersama RxWater. Ia merupakan Food Detoxifier & Sterilizer yang hebat .

CIRI-CIRI UTAMA RX-WATER


 • Sedikit beralkali (pH 7.6 – analisis oleh Sirim) - oleh itu air yang ditapis oleh Penapis RxWater membantu menyerap asid yang terhasil selepas metabolisma badan dan seterusnya dibuang melalui perpeluhan dan perkumuhan
 • Mengandungi antioksidan – ini membantu mencegah kanser dari berlaku dan membantu untuk awet muda
 • Sifat alkali dari air yang ditapis dengan penapis RxWater - mampu mengubah radikal bebas kepada oksigen untuk kegunaan badan. Air yang ditapis dengan penapis RxWater mengandungi oksigen yang tinggi
 • Penggunaan sinaran infra merah semulajadi - membantu memecahkan molekul air dan menjadikan molekul air yang lebih halus seperti penghasilan pai water yang mudah diserap oleh badan
 • Merangsang metabolisma tubuh – melalui penghasilan ‘Aura’ sewaktu proses penapisan
 • Mempunyai sifat air yang terbaik dan membantu menguatkan daya ingatan
 • Mengandungi Vitamin B2, B3, C, D, dan K. Kandungan mineral utama (sehingga 30 mineral) yang terdapat didalam air dikekalkan pada kadar yang optimum bagi mengelakkan risiko kekurangan atau berlebihan nutrient
 • Air yang ditapis dengan penapis RxWater juga disahkan megandungi protein untuk tenaga tambahan
 • TIADA KESAN SAMPINGAN – penggunaan penapis Rx-Water membantu anda memperolehi kesihatan yang lebih baik
 • Pusingan air lawan jam berkonsepkan tawaf mengelilingi Kaabah
 • Penapis Rx-Water juga menyamak air untuk memastikan kesuciannya
 • Direka dan dikaji sendiri oleh Doktor perubatan yang pernah menghidap penyakit Kanser iaitu Dr Noordin Darus
 • Kawalan mutu bertaraf antarabangsa walaupun penapis RxWater ini adalah buatan tempatan
 • Penapis RxWater ini juga disokong oleh Program Well for Life dan Falsafah Kesejahteraan Sepanjang Hayat
 • Mudah dipasang dan dikendalikan serta menjimatkan ruang – kerana saiz  penapis RxWater yang kecil
 • Dijamin halal - kerana ia adalah produk buatan syarikat Bumiputera Malaysia. Kandungan bahan penapis didalam setiap katrij menggunakan bahan yang bersih dan halal sahaja

 

Isu Bekalan Air & Makanan Tercemar


Fakta.. 7.5 juta penduduk Kuala Lumpur & Selangor tidak menyedari tangki air rumah mereka sebenarnya terlalu kotor.. bermakna tangki air rumahku jua.. air ini ke yg kita minum..

Dim lights Embed Embed this video on your site


Tahukah anda bahawa buah-buahan, sayur-sayuran, makanan mentah harian anda disaluti bahan kimia merbahaya yang kekal walaupun dicuci dan dibilas?

Sanggupkah anda mengorbankan kesihatan diri anda dan mereka yang tersayang?

The All New Rx-Water® bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat ozon untuk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia dan bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.

Keistimewaan  Ozonizer?

Keistimewaan Rx-Ozon berfungsi mengeluarkan air padat Ozon untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.

 • Air padat Ozon bertindak 3000X lebih kuat dari Klorin (tanpa bahaya seperti Klorin)
 • Menghilangkan kotoran, bahan kimia, racun, bakteria & Virus. Ia bertindak sebagai sterilizer
 • Menghilangkan bau, bahan pengawet, racun kulat, racun serangga pada Sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan2 lain (dengan merendamnya ke dalam air padat Ozon)
 • Mengekalkan kesegaran makanan
 • Menghilangkan bau hanyir pada ikan (terutama ikan air tawar) dan makanan2 laut lain
 • Menghilangkan bau-bau yang melekat pada tangan seperti bau Durian, bawang putih, belacan dll dengan hanya membasuhnya dalam 1 minit sahaja tanpa menggunakan sabun
 • Menghilangkan bau yang tak sedap pada mulut (bau petai, Jering, Durian, bau tar rokok dll) dengan berkumur-kumur dengannya dan bau badan yang kuat dengan menyapu bahagian tubuh dengan air Rx-Ozone
 • Pensteril botol bayi, peralatan dapur, tub mandi, sudu, senduk & garfu, berus gigi, sinki, mainan kanak-kanak, lantai, akuarium, sesuai digunakan di Spa, menghilangkan bau 'hancing' pada lantai bilik air dengan hanya satu siraman sahaja tanpa perlu disental selain boleh diguna untuk merendam pakaian bagi menghilangkan bau hapak & kotoran pada pakaian (malah lebih hebat dari menggunakan peluntur seperti Clorox dll tanpa apa2 kesan kimia yang 'tajam' pada kulit kita dari bahan Klorin konsentrasi tinggi).
 • Air Rx-Ozon juga boleh digunakan untuk perawatan muka yang berjerawat, berjeragat, menyembuhkan kudis, luka, jangkitan kulat pada kulit seperti panau, atheletes foot, kurap dll selain bagus untuk digunakan untuk berkumur-kumur bagi menyembuhkan sakit tekak, bisa2 dari luka2 dalam mulut dll. Hebat kan?

Tetapi jangan risau. Kita telah difahamkan melalui Ilmu tentang 'Air Hidup' RxWater sebelum ini bahawa Air Hidup akan mati jika terkena arus Elektrik. Air RxWater dalam Sistem 2 dalam 1 The All-New Rx-Water ini tidak akan terkena arus Elektrik selagi kita tidak tekan butang untuk mengeluarkan Rx-Ozone. Oleh itu, kita mendapat 2 manfaat yang berbeza dalam satu alat.

Fungsi Setiap Katrij

The All New Rx Water mempunyai 4 tabung dan 13 penapis.. dan setiap penapis mempunyai fungsi tersendiri. Berikut adalah info dan fungsi setiap penapis ini, seperti yg diterangkan oleh Dato Dr Noordin Darus semasa taklimat The All New Rx Water..

 

 • KATRIJ 1 - Penapis Utama

Penapis seramik bertaraf antarabangsa menghapuskan kotoran kasar dan halus serta bakteria air.

 • Katrij 2 - Penapis Sekunder Activated Carbon

Berfungsi untuk  menyerap bau-bauan, warna dan bahan toksik seperti klorin. Biominex Beads pula meng-ion dan mengalkali air.

 • Katrij 3 - Detoksifikasi dan Mengalkali

Menghapuskan logam berat dan bahan radioaktif sementara membuang kulat, patogen & menghalang pertumbuhan bakteria.

 • KATRIJ 4 - Kumpulan Molekul Mudah Serap

Seramik Tenaga Aura memberikan tenaga getaran kuat pada air yang memecahkan lebih kecil kumpulan molekul air untuk serapan mudah oleh sel badan. Bebatu Mineral menambah kandungan mineral dalam air.

 • Tanah Liat Berkalsium

Proses penulenan yang suci di samping menambah kandungan mineral kalsium dalam air.

 • Teknologi Crystal Ball

Pemindahan tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi.

 • Teknology Bamboo Qun

Agen bio-aktif semulajadi untuk detoksifikasi dan bersifat anti-bakteria sementara memberikan rasa sedap dan Tenaga FIR kepada air.

 • Rx-Ozone

Plat elektronik menggunakan kuasa rendah untuk menghasilkan ozon pada konsentrasi 0.125-0.255 ppm untuk digabungkan bersama Rx-Water®

 

Harga? Mmm.. Jangan risau. Ia adalah antara yang paling lumayan di pasaran walaupun menawarkan ciri-ciri yang hebat & bersifat Multipurpose. Cuba anda buat perbandingan jika anda perlu membeli 1 alat sistem penapis air & 1 lagi alat Ozonizer atau Ozone Sterilizer di pasaran sekarang.


Alat2 penapis air yang mempunyai International Standard, rata-ratanya berharga >RM1700 - RM2500 sedangkan alat2 Ozone Sterilizer atau Food Detoxifier pula rata-rata berharga antara RM1500 ke RM2000. Jika anda perlu membelinya secara berasingan, maka anda perlu mengeluarkan modal sebanyak RM3500 ke RM 4500. Mahalkan?

Berapakah harga 'The All-New Rx-Water' 2 dalam 1 ini? Jawapannya ialah jauh lebih murah dari kombinasi keduanya iaitu hanya RM3280 sahaja. Masih agak mahal bagi anda? Dengan menjadi ahli WWN dan mendaftar dengan kami anda layak membeli Produk The All New RxWater ini dengan hanya RM2880 sahaja!!

Ujian Aura Rx-Water

Sememangnya AIR dijadikan Allah mempunyai kefungsian utk merawat, menyembuh, merakam, menyimpan dan memindahkan maklumat namun dengan KELEBIHAN energy positif yang bersih lagi suci insyaAllah KEAJAIBAN bukan lagi sesuatu yg mustahil...inilah RAHMAT Allah sesungguhnya!...

Dim lights Embed Embed this video on your site

Ternyata air Rx-Water mempunyai KUASA PENYEMBUHAN & AURA POSITIF dalam kelasnya yang tersendiri.. SUBHANALLAH! Aura nya hampir menyamai energi air ZAM ZAM, inilah BUKTI kasih sayang ALLAH sebenarnya. Sungguhpun kita jauh beribu batu dari Tanah Suci namun penawar itu dikirimkan untuk kita NIKMATI! Satu ujian mengukur aura bagi pelbagai jenis air telah diadakan dalam satu sesi ringkas yang diadakan baru-baru ini. Tidak ada ungkapan yang mampu menggambarkan kehebatannya melainkan anda saksikannya sendiri!


Dim lights Embed Embed this video on your site


Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

Skim Ansuran RxWater

Bermula bulan Julai 2012, RxWater boleh dimiliki secara Skim Ansuran serendah RM98.00 dengan tempoh bayaran sehingga 24 bulan. Tidak perlu penjamin dan tiada masalah jika anda tidak memiliki Kad Kredit kerana bayaran menggunakan `Standing Instruction' juga boleh diuruskan! Hubungi kami untuk maklumat lanjut di talian  013 3696659 - Khairi.
Isu Bekalan Air

Sedarkah anda bahawa air masak yang anda minum mengandungi radikal bebas yang membahayakan kesihatan di samping kuman, bakteria dan bahan kimia yang sukar dibuang dengan hanya mendidih air?

Tahukah anda bahawa buah-buahan, sayur-sayuran, makanan mentah harian anda disaluti bahan kimia merbahaya yang kekal walaupun dicuci dan dibilas?

Sanggupkah anda mengorbankan kesihatan diri anda dan mereka yang tersayang?


Kini, dengan The All New Rx-Water®, anda tidak lagi perlu khuatir dan risau.

The All New Rx-Water® menggabungkan 2 teknologi terkini sistem air dalam rumah yang memberikan kelebihan 2 fungsi dalam 1 mesin mudah pasang.

The All New Rx-Water® bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat ozon untuk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia dan bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.

Terokailah kehebatan The All New Rx-Water® dengan formulanya yang UNIK, menghasilkan air yang SUCI serta BERKESAN dalam membantu kesihatan dan kesejahteraan umum anda.

Dato’ Dr. Noordin Darus
Pengasas | Founder “The All New Rx-Water”
 

Hubungi Kami

Syikin / Khairi

013 369 6659

012 383 8018Servis Penghantaran