header
Phyto Fiber


PHYTO FIBER

  • 1 kotak 15 sachet  + Shaker : RM95.00
  • Pek Percubaan : 7 peket + Shaker : RM50.00

* Harga tidak termasuk kos penghnataran

 

Phyto fiber adalah produk kesayangan saya sejak 10 tahun dulu dan masih kekal di pasaran. Tak dinafikan sekarang sangat susah nak dapatkan Phyto Fiber tapi saya akan sentiasa usaha mencari stok untuk kegunaan sendiri dan penuhi permintaan pelanggan.

Walau banyak produk Fiber di pasaran silih berganti namun Phyto Fiber tetap ada peminat tersendiri.

Keistimewaan Phyto Fiber, ianya sesuai diminum oleh wanita hamil dan juga dalam pantang.

PHYTO FIBER - Wajah baru dan harga baru berkuatkuasa 1 May 2011..


.
.
KENAPA PHYTO FIBER?

Cara kehidupan zaman moden adalah kurang sihat hasil dari pencemaran udara, air dan makanan yang dipenuhi dengan pelbagai toksin. Makanan seharian yang diambil oleh kita pada zaman moden mengandungi protein dan lemak haiwan yang tinggi. Ditambah pula dengan cara hidup yang kurang bersenam telah mengakibatkan bahan buangan bertoksin terkumpul di dalam usus dan terjadinya sembelit dan najis terlonggok. Najis terlonggok ialah sejenis toksin yang boleh menjejaskan kesihatan badan. Ia amat sukar dihapuskan. Jika anda mempunyai masalah berat bada, maka salah satu sebab utamanya adalah terdapat banyak najis terlonggok.

Apakah itu sembelit dan najis terlonggok?

Mengikut kajian usus yang dilakukan oleh pakar, walaupun kita membuang air besar secara normal setiap hari, tetapi terdapat 6-10 paun najis terlonggok di dalam usus kita.

Pernahkah anda berkata ~ Saya tidak sembelit, saya buang air besar setiap hari dan tidak perlu membersihkan usus…

Sebenarnya anda silap. Walaupun kita membuang air besar setiap hari, ramai tidak sedar bahawa mereka mungkin mempunyai masalah usus. Seringkali keseluruhan usus besar terlonggok dengan najis lama dan bahan kumuh yang mengeras. Ia hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil untuk melalui saluran usus yang sempit. Akibatnya kebanyakan dari kita mempunyai masalah sembelit dan najis terlonggok.

Apa itu najis terlonggok?

Sembelit merupakan masalah yang disebabkan kesukaran untuk membuang air besar dan najis terlonggok adalah bahan toksin yang terlekat di usus akibat daripada perkumuhan yang tidak sihat. Bahan toksin ini akan diserap oleh mucus usus dan boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung, hati, buah pinggang, kencing manis dan sebagainya.

Bukan itu sahaja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat dan sakit ketika dating haid. Justeru itu, cara yang paling berkesan untuk mengatasi masalah kesihatan di atas adalah menghapuskan masalah sembelit dan menyahkan najis yang terlonggok di dalam usus.
.
.
Bagaimana Phyto Fiber berfungsi?
• Menanggalkan najis terlonggok
• Mengatasi masalah sembelit
• Memperbaiki sistm penghadaman
• Merendahkan kolesterol buruk darah
• Menstabilkan glukos darah
• Mengawal perasaan ingin makan
• Mengurangkan berat badan
• Memperbaiki corak tidur
• Memperbaiki keadaan kulit
• Menyingkirkan toksin pada dinding usus
• Memperbaiki daya pemikiran dan tumpuan
• Mencegah kanser

Cara pengambilan :
1 peket ~ sebelum makan tengahari atau sebelum tidur.

Cara hidangan :-

Bancuh satu pek Phyto Fiber ke dalam Shaker bersama 150ml dan minum dengan segera.

Bahan :-
Fructose, Oats Powder, Lemon Powder, Psyllium Husk Powder, Hawthorn Powder, Rosella Powder.

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
SENARAI HARGA :-
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
↪ 1 kotak + Shaker : RM95.00
↪ 2 kotak + Shaker : RM185.00 (harga asal RM190.00)
↪ 3 kotak + Shaker : RM275 (harga asal RM285.00)

Nak try dulu? Boleh!
Pek Percubaan :
↪ 5 peket + Shaker : RM35.00
↪ 7 peket + Shaker : RM50.00

* Harga tidak termasuk kos penghantaran!

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
NAK ORDER? NAK JADI EJEN?
HUBUNGI KAMI !
➽ SMS / Whatsapp ke :- 012 383 8018
➽ SMS / Whatsapp ke :- 013 369 6659

Healthy Colon

Unhealthy Colon


Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Setiap hari kita makan dan makanan melalui usus besar kita. Dan akhirnya lebihan makanan yang diserap tersebut akan menjadi bahan buangan. malangnya, tidak semua bahan buangan tersebut dapat dibuang. Ia melekat di dinding2 usus tersebut. Akibatnya sel2 yang menyerap nutrition tersebut tersumbat dan organ2 badan tidak mendapat bekalan nutrition tersebut.Sebab itu banyak penyakit berpunca dari colon yang dipenuhi toksin di dalam usus. Contohnya, jika sering sakit kepala, bermaksud sel2 di kepala gagal mendapat nutrition, puncanya tiada nutrition yang diserap oleh usus yang menyerap nutration kerna tersumbat. Tahukan anda bahawa usus yg kotor boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung, hati, buah pinggang, kencing manis dan sebagainya. Bukan itu sahaja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat dan sakit ketika dating haid.Jadi, jgn abaikan proses mencuci usus. Sebaiknya ulangi proses detox setiap 2-3 bulan sekali


Sabda Rasulullah s.a.w. "Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan. " (Riwayat ad-Dailami).

Seawal lebih seabad yang lalu, Dr John Harvey Kellogg telah menyatakan bahawa kolon yang bertoksik merupakan faktor penyebab bagi lebih daripada 90% penyakit yang dikenalpasti.

Persatuan Perubatan British telah mengenalpasti lebih daripada 179 jenis penyakit yang berpunca daripada kolon.

Pembuangan air besar yang kerap tidak bermakna kolon itu bebas daripada toksin. Apabila makanan bergerak melalui usus, sisa-sisa yang tertinggal akan mendap pada permukaan dinding usus dan seterusnya mengalami pereputan.

Lama-kelamaan, sisa-sisa ini menjadi mendapan yang degil, seterusnya menyempitkan usus kecil dan usus besar (kolon). Apabila sisa buangan tertinggal dalam colon, ia menjadi toksik, dan kemudiannya melepaskan toksin kedalam sistem peredaran darah. Ini akan mengganggu keseimbangan semulajadi badan dan melemahkan sistem imun..

Bakteria yang memudaratkan, yis, fungi dan parasit membiak dengan mudah dalam kolon yang bertoksik dan menghasilkan lebih banyak toksin. Sebaliknya bakteria yang membantu proses penghadaman dan penyerapan nutrien akan musnah dalam persekitaran yang bertoksik Keadaan akan bertambah buruk apabila permukaan kolon di selubungi sisa buangan, badan tidak berupaya menyerap nutrien daripada makanan dan suplemen lain dengan berkesan.

Justeru, tidaklah menghairankan sekiranya mereka yang mengalami masalah kolon sentiasa berasa letih dan tidak bermaya. Apabila sistem imunisasi lemah, kita terdedah kepada serangan pelbagai penyakit.

Pernahkah anda mendengar mana-mana hospital di mukabumi ini melakukan pemindahan usus ?✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
SENARAI HARGA :-
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
↪ 1 kotak + Shaker : RM95.00
↪ 2 kotak + Shaker : RM185.00 (harga asal RM190.00)
↪ 3 kotak + Shaker : RM275 (harga asal RM285.00)

Nak try dulu? Boleh!
Pek Percubaan :
↪ 5 peket + Shaker : RM35.00
↪ 7 peket + Shaker : RM50.00

* Harga tidak termasuk kos penghantaran!

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
NAK ORDER? NAK JADI EJEN?
HUBUNGI KAMI!
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

➽ sms / whatsapp - 012 3838 018 - Puan Syikin
➽ sms / whatsapp - 013 369 6659 - Encik Khairi

 

Hubungi Kami

Syikin / Khairi

013 369 6659

012 383 8018Servis Penghantaran