header
Rx Colostra - Untuk kecergasan minda

Rx-Colostra® sangat disyorkan bagi kanak-kanak, pelajar, orang dewasa dan ibu mengandung bagi membantu masalah pembelajaran, pemikiran yang tidak fokus, ingatan yang lemah dan tabiat yang sukar dikawal. Ia mempunyai pelbagai faedah yang tiada bandingannya dengan produk yang lain:

Ciri-ciri

  • Kolostrum mengandungi kombinasi komponen bioaktif iaitu faktor pertumbuhan (Growth Factor) dan imun semula jadi iaitu Immunoglobulin (IgG) yang kuat.
  • Mengandungi Ekstrak DHA (Omega 3) dan Microalga yang merupakan sumber DHA yang paling baik.
  • Mengandungi Ekstrak Bilberi yang kaya dengan tannin, Vitamin A dan C (iaitu antioksidan).

 

 

Masalah kanak-kanak:

Kanak-kanak sekarang banyak didedah kan kepada persekitaran yang tidak sihat seperti keracunan makanan, banyak mengambil fast food, minuman bergas, didedahkan pada kehidupan mewah spt Tv, Internet, Computer Games dan kurang mendapat cahaya matahari secukupnya.

Masalah di atas menyebabkan kurang daya tahan badan, pertumbuhan terganggu, kurang imaginasi, lemah daya penglihatan, lemah daya ingatan dan juga boleh mendorong masalah obesiti di kalangan kanak-kanak.

Masalah orang dewasa dan warga emas:

Orang dewasa dan warga emas pula selalunya terdedah kepada makanan dan minuman yang berkualiti rendah...pakai main redah je makan...Lepas tu asyik stress je memikirkan masalah family dan kerja. Sama juga dgn kanak2, banyak tengok TV, main komputer, internet, FB dan asyik terperuk kat office atau rumah menyebabkan kurang dapat cahaya matahari secukupnya....kalau kurang cahaya menyebabkan tulang tak kuat.

Jadi masalah di atas boleh mendorong kepada:

- meningkatkan pengumpulan toksid dlm badan
- meningkatkan tekanan mental & stress
- cepat tua sebelum waktunya
- melemahkan daya ingatan dan penglihatan
- meningkatkan obesiti & kolestrol
- mempercepatkan osteoporosis & arthritis (lemah & sengal tulang)
- meningkatkan Alzheimer's (cepat nyanyuk / lupa)
- melemahkan badan


Rx-Colostra® sangat disyorkan bagi kanak-kanak, pelajar, orang dewasa dan ibu mengandung bagi membantu masalah pembelajaran, pemikiran yang tidak fokus, ingatan yang lemah dan tabiat yang sukar dikawal. Ia mempunyai pelbagai faedah yang tiada bandingannya dengan produk yang lain:

Ciri-ciri

  • Kolostrum mengandungi kombinasi komponen bioaktif iaitu faktor pertumbuhan (Growth Factor) dan imun semula jadi iaitu Immunoglobulin (IgG) yang kuat.
  • Mengandungi Ekstrak DHA (Omega 3) dan Microalga yang merupakan sumber DHA yang paling baik.
  • Mengandungi Ekstrak Bilberi yang kaya dengan tannin, Vitamin A dan C (iaitu antioksidan).

Kebaikan

  • Memperkuatkan sistem imun tubuh dan mencegah jangkitan virus.
  • Menggalakkan perkembangan jantung, otak dan sistem saraf pusat bayi yang sempurna.
  • Membantu mencegah radang dalam mulut, sakit kerongkong, batuk dan cirit-birit.
  • Membantu peredaran darah dalam mata dan mencegah keletihan mata supaya penglihatan lebih tajam.
  • Membantu mencegah degenerasi otot dan katarak dengan mencegah serangan radikal bebas ke atas sel-sel.
  • Membantu meningkatkan sel ingatan, prestasi intelek dan kecerdasan otak dan mengawal tabiat yang hiperaktif dengan menstabilkan dan menenteramkan fikiran.
  • Membantu penghadaman.
  • Menggalakkan pembentukan tisu penyambung yang sihat dan sel yang rosak dengan memperkuatkan kolagen.
Disyorkan untuk
Orang dewasa, orang tua, wanita mengandung, kanak-kanak dan pelajar bagi mengatasi masalah pembelajaran, pemikiran yang tidak fokus, ingatan yang lemah dan tabiat yang sukar dikawal.

Dos yang disyorkan
4 hingga 8 biji pil dikunyah sehari.

Info disediakan oleh Team kami, Mobile Stokist Sharniza Hamid, www.rxlitewellness.blogspot.com

Terdapat 4 komponen terpenting dlm RXColostra iaitu:

1. Kolostrum + Susu Kambing (Colostrum + Goat's Milk)

- Kolostrum adalah susu awal lembu yang dihasilkan antara 1 ke 5 ke 10 hari.
- Mengandungi IF (Immune Factors - Faktor melawan Penyakit) 4 x lebih kuat dari Kolostrum Susu Ibu.
-Mengandungi 90 komponent factor tahan lawan penyakit(IF) & factor pembesaran /pertumbuhan badan (GF-growth factors)

IF dlm Kolostrum seperti Vitamin, Mineral, Acid Amino, Lemak , Karbohidrat dll. IF ada lgG,lgM,LgD,lgE,LgA untuk anti -oksida, anti kanser, anti stress, anti asid dll...(lgG,LgM dll tu macam vitamin G,M,E dan sbg nya lah)

GF dlm kolostrum menolong membina, memperbaiki & menguatkantissue & muscle, kulit, tulang , membakar lemak, memperlahankan proses penuaan, memberi mood yg selesa (Feel Good Mood -sesuai utk org yg stress) dan seimbangkan gula dlm darah (orang diabetes pun boleh ambik ni).

Susu Kambing:

The Complete Essential Food - Mengandungi Zat2 & Vitamin yang lengkap untuk tubuh badan...(sama kandungan dgn susu ibu)
- senang dihadam ..mengambil masa hanya 20 min utk dihadam perut berbanding susu lembu 3-8 jam utk dihadam.
- Takde alahan berbanding susu lembu yg ada lactose yg boleh menyebabkan alahan
- Tidak berasid utk perut (anti acids)
- Beralkali, mengubati sakit kepala, lemah badan, sakit badan dan terlebih gula dlm darah.
- memberi tidur yg nyenyak dan menahan perut yg lapar.
- 2x lebih daya ketahanan badan dan tenaga dari susu lembu.
- Tiada lendir atau mukus
- 35% lebih selenium dari susu lembu.(2.5x lebih selenium dari susu tepung)
- 13% lebih kalsium dari susu lembu (3.8 x lebih kalsium dari susu ibu)
- Lebih vitamin B6+Vitamin A dan Protein dari susu lembu.
- 34% lebih potassium dari susu lembu
- 3x lebih niacin dan zat besi dari susu lembu
- 2.3x lebih protein darpada susu ibu.

2. Bilberry (untuk mata)

- Untuk menjaga dan menigkatkan kekuatan mata
- Anti oksida
- anti keradangan mata
- Berkesan utk cirit-birit, merawat urat bengkak, urat timbul dll.

3. Omega 3 (didapati dalam pati minyak ikan)

- Sesuai untuk kanak2 : membantu tumbesaran saraf dan penglihatan
- Utk dewasa ; mencergaskan minda
- Omega 3 juga baik untuk orang yg ada masalah jantung, Stroke (lumpuh) dan kemurungan.

4. Koko

- Untuk pemangkin rasa supaya lebih sedap dan mudah diterima / ditelan.
- 'Universal Taste ,....menghilangkan rasa & bau susu kambing
- 3x anti oksida berbanding teh
- Anti cancer kerana ia adalah koko sejati dan bukan perisa tiruan.

Kesimpulannya:

RXColostra ni sesuai untuk semua peringkat umur terutama budak2 sekolah, yang kuat berfikir, yang selalu bersengkang mata dan orang tua.

RxColostra bertindak meemperbaiki atau meningkatkan daya ingatan, penglihatan, tumbesaran , daya tahan melawan penyakit dan memperlahankan proses penuaan.

Ringkasnya: RXColostra ni untuk JAGA MINDA + MATA.

TIDAK SESUAI UNTUK:

-Pesakit yang mengambil ubat anti-pembekuan darah (atau ubat untuk mencairkan darah)....kalau dah lepas medication dan sihat..boleh ambik RxColostra

-Kanak bawah 3 tahun (takut tercekik...tapi kalau nak juga boleh tumbuk halus2)

Disarankan ambik 4-8 biji sehari...4 pagi & 4 petang....nak telan sebotol sehari pun x pe....

Oklah...itu lah penerangan panjang lebar malam tadi...Ingat yang penting2 je yg kat bahagian kesimpulan tu....


Kisah Rx-Colostra, Aina & Aisya

Balik kampung hujung minggu haritu, kakak ipar tanya pasal RxColostra.. dia tanya bagus tak ubat minda formula Dr Noordin tu.. saya ni kalau dgn sedara memang payah sket nak buka mulut utk promote produk terutama kalau tak di tanya. Bila dah tanya apa lagi.. apa yg saya jawab adalah apa yg saya lihat pada Aina & Aisya..

Aina sebelum ni seorang yg agak pendiam dan kurang keyakinan diri.. kalau org tanya apa-apa kat dia, payah sgt dia nak jawab.. peringkat awal kat Tadika U Bistari, cikgu kata dia ni agak pasif.. kengkadang bila tanya dia taknak jawab.. Sejak RxColostra keluar kat market, memang saya letak Colostra kat dalam kereta dan setiap pagi dalam perjalanan pergi sekolah, saya suapkan Aina & Aisya sambil suruh mereka berdoa - Ya Allah jadikanlah Aina & Aisya budak yg cerdik dan cergas..

Kesan pada Aina? masa Storry Telling Competition yg diadakan oleh Tadika U Bestari, percaya ke tak percaya Aina boleh dapat tempat ke 4 dari 60 peserta..maknanya hasil dari didikan Cikgu di U Bestari dan semangat Aina sendiri, Aina sekarang bukan lagi anak yg pasif.. masa exam pun Alhamduillah, markah dia semua 90 ke atas dan ada beberapa subject dapat 100%.. walaupun baru kat sekolah tadika, dari kecik la kita nak didik tentang kecemerlangan kan..


Tentang Aisya plak, dia ni memang sgt berani.. mungkin dia mewarisi apa yg ada pada saya.. kalau ikutkan cikgu kelas Aisya, dia ni kat dalam kelas diam je.. tak suka kacau orang tapi jgn org kacau dia, abis la org tu.. bukan dia hentam org yg kacau tu tapi dia nangis kuat kuat.. bertuah punya anak.. hahaha..


Aisya seorang anak yg petah dan tak takut orang.. dan hasil hantar ke sekolah dan main cikgu-cikgu dgn Aina, Aisya agak cemerlang.. kalau ajar apa pun, senang je nak lekat dalam kepala dia.. dan Aisya kat sekolah tadika pun, periksa nombor satu dgn markah 494/500

Saya tidak mengharapkan anak saya `sempurna' dan dapat markah penuh dalam setiap ujian.. bila mereka buat silap adalah bagus kerana di situ mereka tau mereka tak sempurna.. Tapi saya akan pastikan mereka buat yg terbaik yg mereka mampu.. kalau main-main tau la.. Ibu dia kan garang.. hehehehehe..

Dan dengan itu kakak ipar saya terus tanya.. ada bawa stok tak? nak la bagi kat anak-anak dia.. amacam.. cun tak closing saya utk RxColostra?  ;)

 



 

Harga :-

1 botol RxColostra mengandungi 120 chewable tablet  - RM65.00

4 botol Rx Colostra + Keahlian WWN - RM248.00



Kos Penghantaran / Poslaju / Skynet:-
By hand - Sekitar Kuala Lumpur - RM5.00
Skynet - Semenanjung - RM8.00
Poslaju - Semenanjung - RM14.00
Poslaju - Sarawak - RM21.00
Poslaju - Sabah / Sarawak - RM25.00


 

Hubungi Kami

Syikin / Khairi

013 369 6659

012 383 8018



Servis Penghantaran